De verschillen tussen vloeren voor de babykamer

Het is belangrijk om het inrichten van de babykamer op een goede manier aan te pakken. Daarom is het zeker ook slim om je te richten op de juiste vloer. Bedenk je dat baby’s kruipen, rollen en liggen op de vloer. Oh ja, en ze vallen af en toe ook om. Het is dan dus wel heel belangrijk dat je voor de juiste vloer kiest. Die moet wel tegen al deze praktijken bestand zijn. Het is daarnaast fijn wanneer de vloer er goed uitziet en de kamer afmaakt. Daarom kijken we eens naar de verschillen tussen de soorten die er zijn.

Een vloer met vloerbedekking

Vroeger werden vloeren in babykamers eigenlijk altijd met vloerbedekking gelegd. Dat is tegenwoordig wel anders. Er wordt ook voor andere soorten vloeren gekozen. Dat neemt niet weg dat vloerbedekking wel nog altijd heel aantrekkelijk voor kinderen is. Het is altijd wat warmer en zachter en daarom fijn om op te spelen. Daarnaast is het wat stroever waardoor jouw kindje niet snel zal uitglijden als het speelt. Ook dempt het geluiden. Dat geeft rust. Mocht je kindje toch vallen, dan is het natuurlijk fijn dat die val wat minder hard aankomt door de zachte vloer. De keerzijde is dat het stof kan vasthouden.

Een vloer van hout

Een andere optie is een vloer van hout. Dit is tegenwoordig heel geliefd in de babykamer. Dat komt natuurlijk vooral doordat het goed bij het design van de kamer past. Hout is bovendien tijdloos en past altijd overal bij. De vloer zou zelfs kunnen blijven liggen wanneer je kindje wat ouder wordt en de kamer moet worden aangepast. De houten vloer is wel wat meer kwetsbaar. Er kunnen bijvoorbeeld krassen op komen van het spelen. Dat betekent dus dat er meer werk aan is. Het gaat daarentegen juist weer wel lang mee en is dus ook duurzaam.

Een vloer met laminaat

Laminaat is een alternatief voor hout te noemen. Het is echter vooral een stuk voordeliger om aan te schaffen en te leggen. Het is slim om eens te bekijken wat je in de babykamer mogelijk is met laminaat. Een groot voordeel van deze soort is dat het gemakkelijk schoon te krijgen is. Een nadeel is dat de vloer wat harder is. Dat kan je kindje dus pijn doen wanneer het valt. Daarnaast is het zo dat laminaat niet goed tegen vocht kan. Daar moet je dus wel ook mee oppassen. Kijk goed naar de mate van kwaliteit.

Kiezen voor een gietvloer

Wil je voor iets bijzonders gaan in de babykamer? Dan kan je natuurlijk ook gewoon voor de gietvloer kiezen. Het is een soort kunststof waarmee je van alles kan doen. Het is leuk om een bijzondere kleur te kiezen. Zo kan je de babykamer ook echt uniek maken. Het is fijn dat er veel mogelijk is als het om onderhoud gaat. Daarnaast is het zo dat deze vloer ook geluid dempt. Aan de andere kant kunnen er wel gemakkelijk krassen op ontstaan. Dat kan een nadeel zijn.

Babyzaak-online.nl
Logo