Deze vitaminen zijn aan te raden tijdens zwangerschap

Nu je zwanger bent zal je merken dat er van alles verandert in je lichaam. Het is dan ook belangrijk om optimaal voor jezelf te zorgen. Dat doe je bijvoorbeeld door goed te kijken naar de inname van vitaminen. Op die wijze kan je niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ben je ook gezond bezig voor jouw nog ongeboren kind. Het is dus zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de vitaminen die aan te raden zijn tijdens je zwangerschap. Daarover leer je hier meer.

Net wat meer dan normaal

Het is belangrijk om te beseffen dat het tijdens de zwangerschap allemaal net even anders gaat dan normaal. Van sommige vitaminen heb je dus ook wat meer nodig dan normaal het geval zou zijn. Het is dan goed om te bekijken wat je met voeding kan doen en wat er mogelijk is door supplementen te gebruiken. Als je met supplementen aan de slag gaat is het beter om niet voor een standaard multivitamine te gaan. Sommige stoffen heb je namelijk helemaal niet nodig of zijn zelfs schadelijk. Het is beter om gericht te kiezen voor zwangerschapsvitamines.

Aan de slag met vitamines

Het is vooral belangrijk om te kijken naar de vitamines die je echt nodig hebt. Dan kom je bijvoorbeeld uit bij vitamine D. Ook vitamine B11, ook wel bekend als foliumzuur, is van groot belang. Het is daarom slim om naast je voeding 400 microgram hiervan te nemen. Van vitamine D neem je dagelijks 10 microgram extra. Dit is goed voor jou, maar vooral ook voor de ontwikkeling van je kindje. Ook kan het slim zijn om calcium en ijzer in te nemen. Dat kan via zuivel, groente en noten, maar neem daar dan wel genoeg van. IJzer kan je aanvullen met een supplement van de arts.

Zorgen voor voldoende Omega-3

Dat Omega-3 vetzuren belangrijk voor je zijn, dat is bekend. Voor jouw baby draagt het bij aan de ontwikkeling van hersenen, ogen en zenuwen. Het is dus ook slim om tijdens je zwangerschap tweemaal per week vis te eten. Alleen is het wel heel belangrijk om goed op te passen met welke vis je eet tijdens de zwangerschap. Ben je geen liefhebber van vis? Vraag dan na welk supplement je kan helpen om toch voldoende binnen te krijgen. Op die manier zorg je heel gemakkelijk dat je toch binnenkrijgt wat je nodig hebt.

Goed voor de ontwikkeling

Met de vitaminen die je hier hebt kunnen ontdekken zorg je dat jouw zwangerschap beter verloopt. Het is met deze vitaminen goed mogelijk om voor je baby te zorgen. Ook krijg je zo de steun tijdens je zwangerschap die je nodig hebt. De baby zal beter groeien en ontwikkelen. Jij zal een gemakkelijkere bevalling en een betere weerstand hebben. Het is dus zeker de moeite waard om je te richten op het binnenkrijgen van deze vitamines. Zo weet je ook echt zeker dat je alles hebt gedaan wat nodig is voor een gezonde zwangerschap.

Babyzaak-online.nl
Logo