Dit is hoe je babykleertjes wast

Het uitzoeken van babykleertjes was natuurlijk één van de leukste dingen die je de afgelopen tijd hebt gedaan. Je hebt ze uitgezocht op hoe mooi je ze vond. Nu is het zaak om ze ook zo mooi te houden. Dat betekent dat je moet leren hoe je ze goed wast. Het gaat niet alleen om de routine, het gaat ook om de middelen die je daarbij gebruikt. Besef je daarbij ook dat de huid van je baby kwetsbaarder is dan die van jou. Door op de juiste wijze te wassen kan je hier op een goede manier mee omspringen.

Wassen voor gebruik

Het is slim om te beginnen met het wassen van de kleertjes, nog voor jouw kindje ze een keer aan heeft gehad. Dit is altijd slim omdat ze dan wat lekkerder gaan zitten en je ook zeker bent dat alle stoffen fris zijn. Dit kan je overigens ook doen met bijvoorbeeld beddengoed, een draagdoek of andere stoffen waarmee jouw kindje in aanraking komt. Dit helpt om te zorgen dat jouw kindje niet in aanraking komt met iets waar het niet goed tegen kan. Let even goed op het wasvoorschrift bij de eerste keer wassen.

Zo heet als kan

Het is tegenwoordig de trend om kleding op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen. Dat is natuurlijk ook gewoon beter voor het milieu. Dat neemt niet weg dat je bij babykleding juist het tegenovergestelde moet doen om er het maximale uit te halen. Op die manier kan je namelijk bacteriën en dergelijke veel beter doden. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je kind. Let ook hier opnieuw op het wasvoorschrift dat in de kleding staat, zodat je niet te heet wast.

De juiste middelen gebruiken

Het is ook belangrijk om de juiste middelen te gebruiken voor het wassen van de kleertjes. Zo moet je bijvoorbeeld opletten met het wasmiddel. Dit kan allergische reacties oproepen. Daarom kies je altijd een neutraal middel. Zie je woorden als hypoallergeen of dermatologisch getest? Dan zit het vaak wel goed met het middel en kan je er veilig mee wassen. Het is ook slim om de wasverzachter achterwege te laten. Dit is niet goed voor de huid van je baby. Wanneer je een wasmiddel gebruikt, is het ook slim om na te kijken of er geen wasverzachter in zit.

Het juiste moment van wassen

Het is ook slim om de kleding een keer te wassen voor je gaat bevallen. Op die manier ben je er zeker van dat alles al klaar is voor het moment waarop je gaat bevallen. Maak wel ook de kledingkast waarin je het daarna bewaart even goed stofvrij. Alleen al omdat je anders weer opnieuw kan beginnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer je alles goed hebt verzorgd zit er eigenlijk nog maar één ding op en dat is afwachten tot het moment daar is en jouw baby op de aarde komt. Zo ben je er met betrekking tot de kleding helemaal klaar voor.

Babyzaak-online.nl
Logo