Dit kan je doen tegen zwangerschapsmisselijkheid

Eén van de grote nadelen van een zwangerschap is natuurlijk zwangerschapsmisselijkheid. Veel vrouwen krijgen hier echter wel mee te maken. Daarom is het belangrijk om wat tips te krijgen zodat je ook kan zorgen dat je er iets aan kan doen. Omdat het kan verschillen wanneer je er last van hebt, is het ook goed om te weten dat de tips op verschillende momenten kunnen werken. Daarom is het wel slim om alle tips even rustig door te nemen voor een goed beeld. Dit maakt de zwangerschap flink draaglijker.

Eerst iets eten

Heb je vooral veel last van ochtendmisselijkheid? Dan kan je er veel aan hebben om in de ochtend eerst iets kleins te eten voor je opstaat. Denk bijvoorbeeld aan een cracker of wat yoghurt. Dit doe je als je wakker wordt, nog voor je echt opstaat. Je denkt misschien dat je hier eerder juist misselijker van wordt, maar het tegenovergestelde is waar. Dit kan overigens ook goed werken wanneer je ’s nachts moet opstaan om naar het toilet te gaan. Dan kan vaak een klein hapje als genoeg zijn om misselijkheid te voorkomen.

De juiste manier van eten

Het is ook slim om de juiste manier van eten te kiezen. Je bent beter af wanneer je kiest voor het eten van kleine porties. Dit doe je de hele dag door. Het doel daarmee is voorkomen dat je maag leeg raakt. Wanneer je een lege maag hebt, dan zal je daar ook sneller misselijkheid door ervaren. Daarnaast kan het een probleem met een lage bloedsuikerspiegel in de hand werken. Ook dat kan misselijkheid dan weer beïnvloeden. Door in kleine porties verdeeld over de dag te eten voorkom je al dit soort zaken. Kies ook voedsel dat gemakkelijk te verteren is.

Pas op met triggers

Iedere vrouw heeft triggers die eraan bijdragen dat je misselijk wordt. Denk aan de geur van bepaald voedsel. Of hele andere geuren die een rol spelen. Dit kan zelfs een geur zijn waar je normaal van genoot, zoals parfum. Wanneer je weet dat het je misselijk maakt, dan is het goed om daar een tijdje voorzichtig mee te zijn. Wanneer je niet getriggerd wordt, dan kan je er ook niet misselijk van worden. Dit is dus een slimme manier om uit de problemen te blijven. Let goed op met de zaken die jou misselijk maken en zorg dat die uit je buurt blijven.

Middelen om te bestrijden

Je kan natuurlijk ook gewoon kiezen voor middelen die zwangerschapsmisselijkheid kunnen helpen voorkomen. Zo kan je bijvoorbeeld citroenwater drinken omdat citroen de misselijkheid vermindert. Ook munt is een goed natuurlijk middel, bijvoorbeeld in kauwgom of thee. Als je thee kiest kan je ook voor gemberthee gaan. Daarnaast kan het helpen om de frisse lucht op te zoeken. Je hebt er misschien geen zin in door je vermoeidheid en misselijkheid, maar een wandeling in de buitenlucht is precies wat je nodig hebt. Wanneer je je dus niet goed voelt is dit het middel wat je kan toepassen.

Babyzaak-online.nl
Logo