Een leuke babyshower organiseren

De babyshower is komen overwaaien uit Amerika en wordt steeds populairder. Het is leuk om er zelf ook één te organiseren. Alleen is het wel belangrijk dat het ook echt een leuk feestje voor de aanstaande moeder wordt. Daarom is het ook belangrijk om de babyshower helemaal op haar maat te snijden. Op die manier kunnen jullie samen vieren dat er iets bijzonders staat te gebeuren. In dit artikel nemen we door wat je allemaal moet doen om er een succes van te maken.

De juiste organisator vinden

Het is belangrijk om de organisatie in handen van de juiste persoon te geven. Dat kan het best worden gedaan door de vriendin die het dichtst bij de aanstaande moeder staat. Soms is het ook een idee om het met een aantal vriendinnen samen te doen. Het is namelijk niet zo dat er specifiek iemand is die vooraan moet staan om dit in goede banen te leiden. Het mag ook een moeder, zus of buurvrouw zijn als dat beter uitkomt. Het is vooral belangrijk dat het iemand is die de moeder goed kent en die weet wat leuk is.

Het juiste moment kiezen

Een goed moment kiezen voor de babyshower is niet heel lastig. Dit doe je natuurlijk nog voor het kindje geboren is. Alleen moet je ook weer niet te kort voor de bevalling gaan zitten. Meestal is een moment bij ongeveer zes tot zeven maanden zwangerschap een goed idee. Dit is voor de moeder nog altijd een moment waarop ze genoeg energie heeft en goed kan bewegen om een leuke dag te hebben. De zwangerschap is echter wel al gewoon in volle gang. Dat is natuurlijk belangrijk, voor het gevoel dat bij de dag hoort.

Invulling van de dag

Het moet wel een feestje worden. Daarom zorg je in ieder geval voor een tafel vol met lekkere hapjes en drankjes. Die zijn blauw of roze, zoals je mag verwachten als het met baby’s te maken heeft. Je kan het ook een bepaald thema meegeven. Het is leuk om wat spelletjes te organiseren op deze dag. Al kan het zo zijn dat de moeder misschien niet iemand is die van spelletjes houdt. Dan kan je ook bijvoorbeeld kiezen voor een high tea. Dat kan ook goed passen bij hoe de dag op een leuke manier ingevuld wordt. Laat dit vooral van je mensenkennis afhangen.

Leuke cadeautjes meenemen

Het is ook belangrijk om te zorgen voor goede cadeautjes voor de aanstaande moeder. Daarmee wordt het pas echt een feestje. Het is slim om te zorgen voor een cadeaulijst. Zo weet iedereen wat de moeder zoekt en wie wat kan kopen. Op die manier zijn er geen dubbele cadeaus en voorkom je ook dat de moeder iets krijgt wat ze eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Het kan ook een idee zijn om allemaal geld bij elkaar te leggen en samen een groot cadeau te kopen voor de moeder. Dit kan een slimme zet zijn omdat een zwangerschap vaak al duur genoeg is voor aanstaande ouders.

Babyzaak-online.nl
Logo