Waar let je op bij het kopen van een draagzak?

Wat is er nu fijner dan je kindje lekker dichtbij je dragen? Daarvoor gebruik je natuurlijk de draagzak. Dit is een methode die al heel lang heel gebruikelijk is. Het is niet alleen fijn, maar ook praktisch om met een draagzak te werken. Al is het dan wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je er één gaat kopen. Enkele tips kunnen je helpen om het gemakkelijker voor jezelf en voor je baby te maken. Hier vind je alles wat je moet weten hierover.

Letten op het comfort

In de eerste plaats is het belangrijk om goed te letten op het comfort. Niet voor jezelf, maar vooral voor je baby is dit erg belangrijk. Het kindje moet zich wel goed kunnen ontwikkelen. Goede steun krijgen is daarom dus een belangrijke factor. Dat is eigenlijk te vergelijken met de stoelen en bedden die je voor jezelf kiest. Je let op de ergonomie, bijvoorbeeld voor de rug en heupen van je kinderen. De ideale draagzaken laten jouw kindje in de M- of kikvorshouding zitten. Bovendien is het zo dat dit dan voor jou ook een stuk comfortabeler blijkt te zijn.

Niet te stevig

Het is belangrijk om je kindje goed dichtbij te houden. Daarnaast wil je er natuurlijk zeker van zijn dat het allemaal goed stevig is. Aan de andere kant moet het ook weer niet te stevig zijn. Dat kan namelijk voor vervelende drukpunten zorgen. Let er dus op dat er wel wat ruimte om te schuiven is. Zorg dat je de ideale manier van dragen vindt, zo voorkom je dat er druk ontstaat en dat jij of je kind last krijgt van de manier van dragen.

Aandacht voor de veiligheid

Een belangrijke factor waarop je je keuze baseert is natuurlijk ook de veiligheid van de zak. Wanneer je jouw kindje bij je draagt, dan doe je dat vooral ook omdat je er zeker van wilt zijn dat het veilig is. Daarom is het belangrijk om de zak goed te kunnen knopen. Gebruik je een drager? Let dan op of het kliksysteem veilig te gebruiken is. Vergelijk de verschillende zakken ook op de mate van stevigheid. Ook die bepaalt of het veilig is of niet. Dit maakt het dragen bovendien meer comfortabel. Dat speelt ook een grote rol in de keuze die je maakt.

Kies het klassieke model

Mocht je twijfelen over wat nu eigenlijk de beste optie is. Dan is het altijd een goed idee om voor het klassieke model te kiezen. Dit is de lange draagdoek die gemakkelijk op de juiste manier te vouwen is. Daardoor kan je ook aan alle punten zoals hiervoor genoemd voldoen. Je zal veilig en ergonomisch dragen. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor vervelende drukpunten. Een extra voordeel van de klassieke draagdoek is dat deze lekker zacht is. Dit is ook fijn voor jouw kindje. Die heeft er dan ook veel minder last van om gedragen te worden in de doek.

Babyzaak-online.nl
Logo