Wat kan je allemaal doen met een kleine babykamer?

Het kan best zijn dat de ruimte die je beschikbaar hebt in huis beperkt is. Dat hoeft je natuurlijk niet te weerhouden om ouders te worden. Het is alleen wel slim om je dan eerst eens te verdiepen in wat je kan doen met een kleine babykamer. Het is goed om te weten dat dit veel meer is dan je misschien had gedacht. Als je het goed aanpakt, dan is alles mogelijk. Om het wat gemakkelijker voor je te maken vind je hier de nodige tips.

Maak bewuste keuzes

Het eerste wat je moet doen is je ervan bewust worden dat je nu eenmaal niet alles kan doen als je een kleine kamer voor de baby beschikbaar hebt. Het is belangrijk om heel bewust keuzes te maken. Misschien kan je niet alles wat je voor ogen had erin kwijt. Bepaal dan welke items je zeker wel en welke je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Mogelijk kan je ook voor multifunctionele meubels kiezen. Op die manier kan je meer doen met minder ruimte, zonder dat alles vol komt te staan. Let ook op de vormen van de meubels. Daar kan je ook veel ruimte mee winnen.

Gebruik de gehele ruimte

Het is slim om eens goed te kijken naar de ruimte die je eigenlijk beschikbaar hebt. Het is namelijk zo dat je er pas echt veel mee kan doen wanneer je ook echt de hele ruimte gaat gebruiken. Dat betekent dus dat je niet alleen naar het grondoppervlak kijkt. Kijk vooral ook naar hoe je de muren kan gebruiken om de hoogte in te gaan. Vooral voor bergruimte, bijvoorbeeld met planken, is veel te zeggen voor werken in de hoogte. Overigens kan je ook kijken naar loze ruimte onder een bed of kast die je misschien kan vullen.

Geen overbodige spullen

Er is natuurlijk ook een nadeel aan kleine ruimtes. Er kan nu eenmaal niet meer in dan dat er ruimte is. In dat opzicht is het dus slim om goed bewust om te gaan met alles wat je wel of niet koopt. Wanneer je hier heel eerlijk in durft te zijn, dan kan je voorkomen dat je spullen koopt die eigenlijk gewoon overbodig zijn. Daarmee zorg je dat het niet te vol wordt. Wat weer helpt voorkomen dat het lijkt alsof het heel rommelig is in de kamer. Natuurlijk hoeft niet alles kaal en strak, maar pas wel op met wat je koopt.

Omgaan met licht

Het is algemeen bekend dat licht een ruimte groter laat lijken. Dat betekent dus ook dat het slim is m voor lichte kleuren in de babykamer te kiezen. Gebruik lichte kleuren op de muren en op de vloer. Daardoor lijkt het al snel een stuk groter. Zorg ook dat het daglicht maximaal naar binnen kan komen. Op die manier zorg je dan dat je de ruimte veel groter laat lijken dan deze eigenlijk is. Het zijn dit soort simpele zaken die voor een groot verschil kunnen zorgen.

Babyzaak-online.nl
Logo