Wat stop je allemaal in de luiertas?

Nu je als jonge ouder jouw baby overal mee naartoe neemt, besef je pas hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt. Die moet je altijd bij je hebben. Daarom richt je ook een luiertas in. Het is de manier om er altijd zeker van te zijn dat je overal alles bij je hebt wat je nodig hebt. Nu wil je natuurlijk wel zeker weten dat je ook echt alles bij je hebt. Daarom bespreken we in dit artikel welke items er in ieder geval in thuis horen.

Luiers en toebehoren

In de eerste plaats heb je natuurlijk luiers en toebehoren bij je. Het draait immers allemaal om de luiers, juist ook omdat jouw kindje die onderweg nodig gaat hebben. Dan is het ook fijn om bijvoorbeeld billendoekjes bij je te hebben. Zo kan je de billetjes goed schoonmaken bij het verschonen. De doekjes zijn bovendien heel gemakkelijk mee te nemen in de verpakking. Maak de billetjes wel ook even goed droog. Het is ook slim om een verschoningsmatje mee te nemen. Dat is wel zo hygiënisch voor andere gebruikers van het oppervlak na jou.

Voeding voor onderweg

Het is ook altijd slim om wat voeding voor onderweg mee te nemen. Dat past ook gemakkelijk in de luiertas. Een flesje meenemen is in ieder geval altijd een goed idee. Als er genoeg ruimte is, kan je ook nog een tweede schone fles meenemen. Neem ook de toebehoren zoals melkpoeder en een flessenwarmer mee. Zo kan je overal gemakkelijk melk maken. Is je kindje geen baby mee? Dan kan je bijvoorbeeld ook een fruithapje in de tas meenemen. Op die manier zorg je dat je altijd iets bij je hebt voor als het nodig is.

Spullen om schoon te maken

Er moet in de luiertas ook ruimte worden gemaakt voor slabbetjes en spuugdoekjes. Op die manier kan je kindje gewoon een boertje laten tijdens het eten en drinken. Dat kan je dan gewoon schoonvegen. Dat hoeft natuurlijk ook helemaal geen probleem te zijn. Ook het kwijlen bij het doorkomen van de tandjes kan natuurlijk een ding zijn voor jullie op dat moment. Dan is het fijn om een spuugdoekje te hebben om alles goed schoon te vegen. Door een slabbetje om te doen houd je zijn of haar kleertjes ook goed schoon.

Handige spullen om mee te nemen

Wanneer je alle echte benodigdheden hebt verzorgd, is het goed om de ruimte die overblijft in de luiertas te benutten voor andere handige spulletjes. Zo kan je bijvoorbeeld wat extra kleren meenemen. In de eerste plaats zijn die voor je kindje, maar het kan ook handig zijn voor jezelf. Mocht er iets geknoeid worden, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Neem ook een knuffel of wat speelgoed voor je kindje mee in de tas. Zo kan het onderweg spelen en is het gemakkelijk om even ergens mee bezig te zijn. Dat is natuurlijk voor iedereen een fijne zaak. Er is altijd wel een reden om even lekker te willen of kunnen spelen.

Babyzaak-online.nl
Logo