Zijn herbruikbare luiers interessant?

De herbruikbare luier is aan een opmars bezig. Dit is ook logisch, want duurzaamheid is een belangrijke factor in de hedendaagse maatschappij. Het is fijn om daar dan ook alles aan te doen. De wasbare luier is een goed voorbeeld daarvan. Bovendien zijn deze luiers door de jaren heen flink ontwikkeld. Dit maakt ze een stuk gemakkelijker te gebruiken en ze werken nog beter dan ooit ook. Dat maakt het dus alleen maar interessanter om te bekijken wat ermee mogelijk is. Dat kan je in dit artikel leren.

Prijs en kwaliteit

Het is eerst goed om naar de voordelen van prijs en kwaliteit te kijken. Het is natuurlijk zo dat je met wegwerpluiers het jezelf heel gemakkelijk maakt. Het is echter wel duur om zoveel luiers aan te schaffen. Daarnaast is het natuurlijk ook niet goed voor het milieu. Zeker niet wanneer je het vergelijkt met de beste herbruikbare luiers op de markt. Die gaan namelijk wel heel lang mee. Waardoor je dus in alle opzichten simpelweg veel beter af bent. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen en zeker voor je baby. Dit is dus een simpele afweging.

Welke soort kies je?

Er zijn heel veel verschillende soorten wasbare luiers op de markt. Het is dus in de eerste plaats heel slim om te bekijken welke soort je eigenlijk kiest. Het is mogelijk om voor luiers in verschillende maten te kiezen. Zo weet je zeker dat ze passen. Je kan ook voor de onesize kiezen. Die groeit als het ware met je kindje mee. Daardoor is deze te gebruiken tot jouw kind zindelijk is. Kijk voor de sluiting naar het verschil tussen drukknoopjes, lintjes en klittenband als opties. Kijk ook hoe gemakkelijk het verstellen te doen is.

Een luier op maat

Het is goed om te kijken naar de verschillende maten van de luiers. Je hebt S, M, L en XL. Dit zijn natuurlijk wel maten naar verhouding van je kind. Dit is alleen van waarde wanneer je niet voor de meegroeiluier kiest. Een maat kies je op basis van het gewicht van je kindje. Wat wel een nadeel is wanneer je een luier op maat kiest, is dat je dit dus vaker moet doen omdat je geen meegroeiluier hebt gekozen. Je moet iedere keer een nieuwe luier kiezen die is aangepast aan hoe groot en zwaar jouw kindje op dat moment is.

Uit één of twee delen?

Het is ook goed om tot slot te kijken naar de samenstelling van de luier. Je hebt de eendelige luier. Dit is een alles in één model dat je direct in de was kan gooien na gebruik. Deze lijkt ook op de wegwerpluier. Je hebt echter ook de luier uit twee delen. Dit is een overbroekje met een inlegger. Het overbroekje doe je in de was. De inlegger kan je soms wassen, maar er zijn ook soorten die je gewoon kan wegwerpen. Zo kan je dus zelf bepalen wat je doet. De overbroekjes zijn in kleuren en designs te krijgen.

Babyzaak-online.nl
Logo