Zo houd je jouw baby beschermd in de winter

Wanneer je wat meer bewust wordt, dan is de winter natuurlijk één van de mooiste seizoenen van het jaar. Voor je kindje is dat echter wel anders. Die staat bloot aan allerlei bedreigingen. Daarom wil je het zo goed mogelijk beschermen om zo ziekte te voorkomen. Gelukkig is er ook van alles te krijgen waarmee je dat voor elkaar kan krijgen. Aan de hand van een aantal tips is het mogelijk om te zorgen dat je met jouw baby de koude en natte winter wel goed doorkomt.

Heeft jouw kind je het koud?

Het is altijd slim om te controleren of jouw kindje het niet koud heeft. Dat doe je door voorzichtig met je vingers in het nekje van je baby te voelen. Als dat te koud aanvoelt, dan moet je daar iets aan doen. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde als het te warm aanvoelt. Door het goed te kleden, kan je hier natuurlijk iets aan doen. Het is wel slim om het hoofdje vrij te houden, daar geeft het de warmte af. Pas ook op met koude handjes, dit zegt namelijk niets over hoe koud jouw kind het heeft.

Gebruik een voetenzak

Het is slim om een voetenzak te gebruiken in de winter. Dit is de perfecte manier om te zorgen dat jouw kind goed warm blijft wanneer het juist heel koud is. Het is ook nog eens zo dat je jouw kind er helemaal mee kan inpakken, behalve het gezichtje. Dit helpt om je kindje ook goed te beschermen tegen de koude wind. Zeker wanneer je lekker aan het wandelen bent, is het fijn om op deze manier ermee aan de slag te gaan. Dit is zowel voor jou als jouw kind natuurlijk een hele geruststelling.

Kies een goede regenhoes

Natuurlijk is het slim om binnen te blijven als het regent of sneeuwt. Maar wanneer je onderweg bent en je wordt er ineens door overvallen, dan kan je ook niet meer terug. Het is dan belangrijk om de beschermende middelen te hebben om jouw baby goed droog te houden. Daarom is het aan te raden om een regenhoes voor over de kinderwagen te kopen. Daarmee kan je regen en sneeuw tegenhouden. Een extra voordeel is dat ze ook goed bestand zijn tegen wind. Zo heeft jouw kind het altijd lekker warm en droog.

Insmeren met crème

Het is ook een goed idee om wat crème en bodylotion voor jouw baby in huis te halen. Het huidje is nog niet zo sterk als dat van jouw. Dat krijgt dus wel wat te verduren in de regen en wind. Het uitdrogen kan voor hele vervelende irritaties bij je kindje zorgen. De manier om dat aan te pakken is natuurlijk door cold cream of bodylotion voor baby’s te gebruiken. Het is ook nog eens fijn en ontspannend voor zowel je kindje als jou wanneer je het gaat op smeren. Dat maakt het dus eigenlijk alleen maar aantrekkelijker om het aan te schaffen voor jouw baby.

Babyzaak-online.nl
Logo