Zo maak je een babyfles schoon

De babyfles is één van de belangrijkste items die je hebt. Zo kan je zorgen dat je jouw kindje op een goede manier kan laten drinken en voeden. Zo kunnen ze op de juiste manier groeien en ontwikkelen. De babyfles is echter wel ook een risico. Het is namelijk ook het item waar bacteriën heel gemakkelijk kunnen blijven hangen en ontwikkelen. Het goed schoonmaken van de fles is dus essentieel voor de gezondheid van je baby. In dit artikel leren we je hoe je dat het best kan aanpakken.

De fles goed afwassen

Het is natuurlijk vooral belangrijk dat je de babyfles goed afwast. Dat doe je na het voeden direct. Je spoelt de fles en de speen even schoon met koud water. Vervolgens gebruik je warm water met wat afwasmiddel en een flessenreiniger om de fles helemaal goed schoon te maken. Je laat de fles en speen daarna enige tijd op een schone droge doek uitlekken. Het is belangrijk om de fles niet af te drogen, zo kunnen er ook geen pluisjes in terechtkomen die jouw kindje dan weer binnen kan krijgen.

Afwassen in de vaatwasser

Het is ook mogelijk om de babyfles schoon te maken in de vaatwasser. Het is tegenwoordig zo dat de meeste modellen hier geschikt voor zijn gemaakt. Dat geldt ook voor de speen. Het is wel belangrijk dat je dit nog even nakijkt op de verpakking. Het is bijvoorbeeld goed om te weten welk programma je moet draaien om de fles op een goede manier schoon te krijgen. Het kan ook slim om deze na afloop nog een keer goed na te spoelen. Zo weet je zeker dat ook resten van de schoonmaakmiddelen weggespoeld zijn.

Steriliseren met kokend water

Het is belangrijk om de flessen uit te koken. Dat doe je al bij de eerste keer van gebruik. In de eerste zes maanden van het leven van je kindje doe je dit zelfs dagelijks, daarna doe je het wekelijks. Dit is essentieel voor de gezondheid. Je vult een pan met water en doet de fles en de speen erin. Daar doe je wat azijn bij om vervolgens het water aan de kook te brengen. Nu moet je het ongeveer tien minuten koken. Daarmee dood je dan alle schimmels en bacteriën. Dit is belangrijk voor een gezond gebruik van de fles.

Gebruikmaken van de magnetron

Steriliseren kan ook met de magnetron. Het is dan belangrijk om de fles voor de helft te vullen met water. Zet deze dan een minuut in de magnetron. De speen en dop en dergelijke doe je in een bakje dat bestand is tegen de magnetron, ook met wat water, wat je ook ongeveer een minuut in de magnetron zet. Ook op die manier kan je alles goed schoon krijgen. Wil je er echt zeker van zijn dat je het goed aanpakt? Dan is het nog slimmer om een specifieke sterilisator voor de magnetron te kopen en die te gebruiken voor de fles die je moet schoonmaken.

Babyzaak-online.nl
Logo