Zonnecrème voor je baby uitkiezen

Het aantal zonuren is groter dan ooit in Nederland. Daarom is het ook belangrijk om de juiste zonnebrand uit te kiezen voor jouw kindje. Aan de hand daarvan kan je namelijk zorgen dat de uv-straling geen schade kan aanrichten. Het is alleen wel heel belangrijk dat je op zoek gaat naar de beste zonnebrandcrème voor jouw kind. Dit is namelijk wel anders dan die je zelf gebruikt. Ook is het dan goed om direct even te kijken naar de zaken waar je op moet letten met insmeren. Zo kan je lekker genieten van de zon.

De reden om zonnebrand te gebruiken

Het is goed om eerst eens te bekijken waarom je eigenlijk zonnebrandcrème moet gaan gebruiken. Dit is heel simpel. De huid van baby’s is nog vele malen gevoeliger dan die van volwassenen. Vooral in het eerste levensjaar moet je heel voorzichtig zijn. Daarom is het ook slim om dus met een goede zonnebrand te werken. Al is het nog beter om de allerkleinsten in het eerste jaar uit de zon te houden. Maar zelfs dan kan de crème gebruiken nog van meerwaarde zijn. Zo weet je zeker dat jouw baby maximaal beschermd is.

De beste soort kiezen

Nu je weet hoe belangrijk bescherming is, is het ook goed om te weten met welk middel je dat het best kan doen. De crèmes hebben verschillende filters. Dit zijn minerale en chemische filters. Zo bescherm je de huid ermee. De chemische filters hoeven niet gevaarlijk te zijn, maar kunnen wel wat sneller een allergische reactie oproepen. Daarom kan het slim zijn om toch voor een uv-crème te kiezen die vooral uit minerale filters bestaat. Dit is dan ook de reden waarom er specifieke babyzonnebrandcrème bestaat die uit deze filters is opgebouwd.

Welke factor kies je?

Wanneer je kijkt naar de juiste zonnebrandcrème dan kijk je ook altijd naar de factor. Dit is voor volwassenen al heel belangrijk, dus kan je nagaan hoe dit voor baby’s is. Het is aan te raden om minimaal voor factor 30 te gaan. Het is echter nog beter om hoger te gaan en factor 50 te kiezen. De dunne en kwetsbare huid van de baby’s kan op die manier ook echt volledig worden beschermd. Overigens is het daarbij wel van belang om te beseffen dat er geen enkele factor is die 100 procent bescherming biedt.

Hoe moet je insmeren?

Het insmeren doe je een halfuur voor je met je baby de zon in gaat. Vervolgens doe je het om de twee uur zolang jullie buiten blijven. Zo is het kindje voldoende goed beschermd. Het is daarbij dan altijd aan te raden om de crème rijkelijk te gebruiken. Wanneer je het een beetje dik insmeert, weet je in ieder geval dat het goed zit. Zorg dat de hals en het gezicht, de armen en schouders, de buik, rug en borst en de benen en voetjes volledig worden ingesmeerd. Door wat dikker te smeren kan je bovendien zien dat je geen plekje gemist hebt.

Babyzaak-online.nl
Logo